Gorivo značajno bolje

Bez autora
Aug 21 2011

Crna Gora je, prema kvalitetu goriva, na listi od 100 zemalja svijeta zauzela 41. poziciju, zabilježivši skok od čak 50 mjesta u odnosu na prethodno mjerenje Međunarodnog centra iz Vašingtona. Međunarodni centar za kvalitet goriva (IFQC) rangirao je 100 zemalja prema kvalitetu goriva i u izvještaju naveo je da je Crna Gora popravila rezultat jer gorivo uvozi, pa je u prethodnom periodu promijenila zakonsku regulativu zbog čega je dospjela na 41. mjesto. Prema podacima sa liste koja se formira poređenjem zakonski dozvoljene količine sumpora i stvarnog stanja, najkvalitetnije gorivo imaju Njemačka i Japan, treće mjesto dijele Austrija, Danska, Estonija, Finska, Mađarska i Švedska, dok su se na devetom rasporedile ostale zemlje Evropske unije zajedno sa Albanijom...

Gorivo značajno boljeCrna Gora je, prema kvalitetu goriva, na listi od 100 zemalja svijeta zauzela 41. poziciju, zabilježivši skok od čak 50 mjesta u odnosu na prethodno mjerenje Međunarodnog centra iz Vašingtona.

Međunarodni centar za kvalitet goriva (IFQC) rangirao je 100 zemalja prema kvalitetu goriva i u izvještaju, koji je objavio beogradski list Danas, naveo je da je Crna Gora popravila rezultat jer gorivo uvozi, pa je u prethodnom periodu promijenila zakonsku regulativu zbog čega je dospjela na 41. mjesto.

Prema podacima sa liste koja se formira poređenjem zakonski dozvoljene količine sumpora i stvarnog stanja, najkvalitetnije gorivo imaju Njemačka i Japan, treće mjesto dijele Austrija, Danska, Estonija, Finska, Mađarska i Švedska, dok su se na devetom rasporedile ostale zemlje Evropske unije zajedno sa Albanijom.

Odmah iza nalaze se Hong Kong, Hrvatska i Makedonija, a od ostalih zemalja iz okruženja, Bosna i Hercegovina je na 50. mjestu, a Srbija na 93, uz Panamu, Urugvaj, Kirgistan i Tadžikistan, što je pad za dvije pozicije u odnosu na kraj prošle godine.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik